Vad är synligt ljus? Bilge och Nike

Vad är synligt ljus ?- Nike, Bilge

Vi fick frågeställningen vad är synligt ljus? Här kommer du att få läsa om det.

synligt ljus är sammansättningen av ljus som vi upptäcker med våra ögon. Även fast detta ljus är en slags våg, yttra den sig till oss som färger.

Elektromagnetiska spektrumet :

Ljuset är en del av det elektromagnetiska spektrumet. Den strålningen är en av de mest fundamentala krafterna i universum. Radio, mikrovågsugn, IR, synligt ljus, ultraviolett, röntgen och gammastrålning är alla en del av spektrumet.

Synligt ljus:

Med synligt ljus medan den smala bandet längs spektrumet som yttrar som färg. Storleken på synligt ljus kan variera mellan 400 och 700 nanometer ( en milarddels meter), eller bara om storleken på en E-cellig organism. På andra sidan är frekvensen mellan ca 350 till 700000000000000 hertz.

Färg:

Synligt ljus ordnas längre våglängd kortare innehåller röd, orange,, gult, grönt, blått och violett. Spektratt är en toning, så dessa indelningar är något inexakt och godtyckligt. Objekt visas i färgen på våglängder som speglar, mest hela tiden objektet visar flera våglängder. Vit bildas när alla färger återspeglas. Svart bildas när ett föremål absorberar allt ljus istället för reflekterande det.

Vad menas med spektrum?

Ljusets uppdelning efter våglängd så att band med olika färger framträder.

 

Fördelar/nackdelen:

Även ultraviolett ljus kan vara en fara den har också sina fördelar. UV-B exponering hjälper kroppen att göra vitamin D, som spelar en roll för att förebygga cancer och aids i kalciumbsorptionen. Vissa hudåkommor kan behandlas med UV-strålning, UV-C kan döda bakterier och virus och används som ett verktyg sterilisering i sjukhusmiljö.

Det mänskliga ögat kan drabbas av retinal skada på grund av överexponering för synligt ljus. Även om vissa skador kan läka, kan allvarligare exponering för synligt ljus leda till bestående ögonskador eller till med blindhet. Denna typ av ögonproblem orsakas genom att titta direkt på något för ljus som solen.

Isaac Newton: 

Ljusets brytning i en prisma undersöktes och presenteras först av Isaac Newton som också konstaterade att strålningen som sådan saknar färg.

Källa: http://www.give2all.org/5/2013/12/vad-Ur-det-spektrum-av-synligt-ljus.html

http://www.synonymer.se/?query=spektrum

http://www.tonyaguilera.com/5xKXV4w12/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ljus

Bildens förteckning: https://www.google.se/search?q=isaac+newton&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiw85_piNnSAhUDiiwKHe25D68Q_AUIBigB&biw=725&bih=713#imgrc=47UNvUxA2JB72M:

http://www.provista.nu/terapiformer-ljus-och-farg/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *